Dag 7 - Kampdoop, Sterrenwacht en Dropping

Vrijdag 11-07-2014

 

Weer wakker worden maar dit keer met het vooruitzicht op het afbreken van het kamp. We konden ontbijten met vers brood uit Duitsland. Na de afwas konden we de keukens en de kampkisten opruimen. Nadat dit gebeurd was mochten we de keukens afbreken.

Als de keukens en de palen weg waren konden we beginnen met de tent opruimen, uitruimen en schoon maken van binnen. Wanneer dit was gebeurd kon de kampdoop beginnen. Maar voordat deze begon kregen we nog drinken en ... taart!! Er was namelijk een jarige in ons midden Renske!!

Dus we kregen we taart en we hadden nog keuze ook: appelkruimel of kersenvlaai. Eerst kreeg het groepje van Renske daarna de meiden van tent 1 en de jongens en de leiding als laatst. Nadat iedereen klaar was met de tenten, staftent en zijn of haar spullen naar het huisje had gebarcht, konden ‘de oudste’ beginnen met het parcour klaar maken.

Tijdens het parcour makenm en de leiding tent/staftent opruimen maakte Anne, Jetske, Ronan en Iris het meeste van de vieze prut die de kampdopers over zich heen krijgen:

Bak 1: drie ontbijtkoeken, appelmoes, siroop, rijst, water en modder met sla

Bak 2: rijst, vla, yoghurt en water met sla

Bak 3: aarde, siroop, appelmoes en water met sla

En eieren worden los naar de gegooid en los meel over hen heen. Aan het einde krijgen ze warm water zich heen ( voor het meel).

Kampdoop

Eerst werd iedereen geblinddoekt. Zig zaggend door de bomen en heuvels kwamen ze bij het beginpunt aan. Ze kregen eerst een verhaal te horen:

Lange geleden , stond hier op dit stuk heide een drop. Naast dit drop stond een fabriek een kerncentrale. Deze kerncentrale ging kapot en grotendeels van het radio actief afval infecteerde het gehele drop. Iedereen die er woonde veranderde in een aliën. Het gerucht gaat dat deze aliëns hier nog steeds rond lopen. Volg de route van dit touw en vlucht dit dorp uit. Laat het touw los en je verdrinkt in het radio actief afval. Wees op je hoede!!

Toen moesten ze een touw vast houden en wanneeer ze bij het eerste punt kwamen kregen ze een megeling van rijst , yoghurt en vla over zich heen. Bij Anne kregen ze modder over zich heen en bij Renske ontbijtkoek en vlak voor de meel kregen ze ei over zich heen. Aan het einde een bak warm water.

Nadat iedereen die vies en plakkerig van het gegooide voedsel was, gedouched had en alle kleren schoon gemaakt en uitgehangen waren, konden we gaan eten.

Patat met kroket of frikandel. Hier had iedereen behoefte aan blijkbaar, het was stil. Het toetje kon komen. De leiding had het slim bedacht; iedereen moest zijn ogen dicht houden net zoals weerwolven. Wanneer Elroy je naam riep mocht je je ogen open doen. Je kreeg een handvol snoep. Er gingen twee mensen helpen met de afwas en de rest moest spullen (tassen) opruimen.

Nadat de afwas was gedaan en iedereen een lange broek aan had en een fles water had gevuld konden we beginnen met lopen.  Niemand wist waar naar toe. Uiteindelijk herkende eidereen (of bijna iedereen) het pad. We liepen naar de sterrenwacht.

Eenmaal binnen mochten we rond kijken in het gebouw (wat wel erg klein en weinig was) en we kregen daarna een presentatie over ons zonnestelsel. Eg leerzaam, iedereen weet nu dat elke planeet tegen de klok in draait..... maar venus niet! En ook hoe het komt, etc. Ook dat een dag niet 24 uur duurt maar 23 uur 56 minuten en 4 seconden. Toen de presentatie klaar was mochten we een +/- 130 jaar oude telescoop zien. Helaas niet door kijken, maar we komen allemaal over 2 jaar terug en we kunnen ‘meer beleven’.

Het was ondertussen pikke donker. Maar we waren nog niet klaar: we moesten nog gedropt worden. Eerst gingen Jordy, Lisan, Anne, Christina, Maaike, Dio en Inge geblinddoekt de auto’s in. We reden 10 minuten en stapten uit op een rand van het bos (brunssummerheide). Een half uur later zouden Ronan, Reinier, Iris, Jetske, Renske, Thyrza en Sigourney vertrekken.

Zolang ik (als schrijver) weet vond mijn groepje het eng en niet zo leuk. Ieder groepje heeft er ongeveer 75 minuten over gedaan. Terug aangekomen bij het huisje mochten we chips eten, tandpoetsen en naar bed. Natuurlijk gingen we nog even klesten, maar we sliepen wel snel!

Weerbericht

De gehele dag was het zonnig en er was geen neerslag. Lekkere warmte, alleen in de avond werdt het iets benauwder.