Dag 2 - Blotenvoetenpark

Zondag 06-07-2014

 

“Zijn jullie wakker?!?!” was het eerste wat de scouts hoorde. Stefan was al vroeg wakker en bedacht dat iedereen wakker kon gemaakt worden om 09:00 uur. Waarschijnlijk had hij gehoopt dat wij vrolijk wakker zouden worden, helaas voor Stefan.

Zodra iedereen uit bed was en aangekleed  (sommige nog niet helemaal wakker) konden we ontbijten. We kregen beleg, wit en bruinbrood en eieren, 1 per persoon. De meiden van tent 1 hadden er één over, Iris hoefde niet. Lisan weet nu hoe ze ei moet bakken. De jongens maakte tosti’s en de meiden van tent 4 waren al snel klaat met de afwas. We moesten bij Sylvia verzamelen om  te kijken of de shirts pasten. De meiden van tent 4 mochten al eerste het logo erop doen. Als laaste mochten de jongens. Het resultaat was een lijn met gele shirts vastgehouden door knijpers.

Toen begon onze eerste training voor astronauten: voel alles met je voeten. Eerst moeten we een enorm stuk lopen naar het Bloten Voetenpark. Onze schoenen moesten uit en ook onze sokken, het is niet voor niets het Blote Voeten park. Eerst moesten we over zand en boomstronken. Maar we moesten ook over stenen, steentjes, korreltjes, grint en modder (poelen) doorstaan. Het was zwaar, maar we hebben het gehaald!

Terug aangekomen mochten we onszelf wassen in de washokjes.

Na een lange ‘pauze’ moesten we per groepje naar de staftent. Daar moesten we met onze lepel een hapje nemen van geprakt eten. 5 ingrediënten moesten we raden. De meiden van tent 4 mochten als eerste en hadden zelf alles geraden.

De ingrediënten waren:

-        Doperwten

-        Wortel

-        Appelmoes

-        Aardappelpuree

-        Hamburger

Toen mochten we koken. Precies wanneer ‘tent 1’ een lucifer aanstak ging het regenen. Enorm hard. Ook kregen de meiden de afwas van de leiding erbij.

Weerbericht

Met een zonnetje stonden we op. Het bleef ook mooi tijdens onze training met af en toe een druppel. Tijdens het koken en na het koken bleef het met bakken uit de lucht vallen.

 

MIER ALERT !!!

 

Op het eerste gezicht lijkt er niets mis met het terrein. Maár.... kijk dichter bij de grond: de grond lijkt te bewegen. Enorme mieren lopen met grote hoeveelheden over de grond ( en in bomen).

 Direct nadat iedereen in aanraking met de mieren kwam, begon de paniek. Ze bijten en kietelen, zijn irritant en lanzamerhand eng. Overal zijn die enorme bosmieren: in de tenten, op de keukens, de vloer, schoenen en op je benen (soms gewoon hoog gras, maar door die mieren is zelfs dat erg).

Deze mierenplaag houdt iedereen bezig. Helaas mogen we ze niet doden, ze zijn een beschermde diersoort.