Dag 6 - Own Dinner

Donderdag 10-07-2014

 

Dit keer konden we niet uitslapen. 08:30 uur wakker worden, maar de leiding kwam om 09:00 uur bij onze tenten. We kregen 5 minuten omkleedtijd, daarna konden we de fourage ophalen: brood van gisteren ( tosti-brood ) en wat melk en eieren. We kregen één uur om te ontbijten en af te wassen. Voordat we de tenten en de keukens schoon gingen maken mochten we Wouter uitzwaaien, hij moest z’n auto ophalen en vrijdag ook naar een bruiloft.

Iedereen was druk bezig met tenten en keukens opruimen en toen het klaar was gingen de oudste verder met het bedenken van de kampdoop en de kampdopers ( meiden) deden elkaars haar, Renske en Sigourney zaten rustig in de tent en Dio speelde met de bal. Inge hield het logboekje bij.

Iedereen moest/mocht een korte broek aan: We gingen weer gezellig lopen!  =)  Heerlijk ongeveer 1 ½ uur lopen naar het centrum van Brunssum. Aangekomen kreeg iedere patrouille een bedrag tussen de €10 en €15.

Half 5 hadden we afgesproken. Of course hebben de meiden van tent 1 de tijd overschreden en kwamen rond 17:05/17:10 uur aan.

Gezellig terug lopen in de brandende zon, iedereen had last van zijn of haar voeten en zweette als een otter onder water.

Aangekomen op het terrein deed iedereen direct korte en luchtige en niet bezweette kleren aan.

We kregen héél even om uit te rusten en we konden beginnen met koken van ons avond eten. Het gene wat de jongens eten is noodels, de meiden van tent 1 wraps met watermeloen en galiameloen als toetje. De meiden van tent 4 doen het anders: 2 gaan er soep koken, 2 gaan er knakworst eten en ééntje gaat er pannekoeken bakken.

 

De menu’s van het avond eten

Meidentent 1

-        Voorgerecht

o    -

-        Hoofdgerecht

o   Wraps

-        Nagerecht

o   Watermeloen

o   Galiameloen

 

Meidentent 4

-        Voorgerecht

o    

-        Hoofdgerecht

o   Tomatensoep

o   Chinese tomatensoep

o   Knakworst op brood

o   Pannekoeken

-        Nagerecht

o   Koekjes

 

Jongens

-        Voorgerecht

o   Hamburgers

-        Hoofdgerecht

o   Mais

o   Sperzibonen

o   Noodels

-        Nagerecht

o   Muffins

 

Leiding

-        Voorgerecht

o    

-        Hoofgerecht

o   Hamburger op pitabroodje met ei, kaas,ui, tomaat en sla

-        Nagerecht

o   Vla, zomerfruit: framboos & perzik en meloen van tent 1

o   Koffie met koekjes

 

 

 

Weerbericht

Opstaan zonder gekletter van regen op het tentdoek is Fantastisch! =)

Even later begon de zon met schijnene. Hopelijk blijft dat de rest van de dag zo.

Zoals eerder vermeld schijnt de zon. De zon staat fel, lekker benauwd, iedereen bezweet en mieren zijn er dol op. Di is precies het weer voor ZoKa.

 

 

MIER ALERT !!!

 

Omdat de regen is gestopt, en de zon weer schijnt, denken de mieren natuurlijk weer dat het tijd is om uit hun mierenhopen te kruipen en ons weer te gaan irriteren. Terleurstellend voor ons, we waren eindelijk van die mieren af. Maar toch, liever mieren dan regen.

Zon, zee en strand.

LOL, nee. Lekker op de heide, scoutinggroep ‘De Meridiaan’ irriteren. ( Fantastisch voor ons, jeeeej)

Iedereen is die mieren spuigzat. Overal weer een kolonie van mieren. Dits is het verhaal van Anne;

Anne was die mieren helemaal zat. Ze zat rustig op haar stoel en werd gewoon aangevallen door mieren. Ze had besloot een bank te pakken om haar voeten op te leggen voor het geval ze weer werd aangevallen.”AAAAH!! INGE! HELP MIJ!!”Zei Anne springend op en neer, Inge lag helemaal in een deuk. ( “Dit is zo grappig” “Nee, dit is leed vermaak”) Maar Anne kon dus rustig zitten. Dacht ze. Ze ging zitten en het gebeurde: een mug kwam op haar zitten. “Aaa nee” zei Anne verdrietig, “Nu ook al muggen! Ik ben ook nergens veilig”. Anne stond op en ging staand op de palen van de keuken koken.

Mieren terroriseren de hele tijd het kamp. We willen toch nog steeds liever mieren dan regen.