Dag 5 - Zwemmen

Dinsdag 09-07-2014

 

Ochtend.

Heerlijk, weer regen. Iedereen is de regen beu, twee dagen achter elkaar regen is wel erg veel. Alles is nat, vochtig en stinkt. Terug naar de ochtend: Weer wakker rond 11:00 uur. Iedereen moest met bord, beker en mes naar de staftent. Heerlijk in de warmte en doorgte ontbijten. Na het ontbijt konden we onze dagrugzak inpakken. Wat er in moest: zwemkleding, handdoek en zwem (bad) schoenen. Natuurlijk maakte de leiding de ‘geniale’ grap dat we in de Rode Beek moesten zwemmen. Dus niet.

Met de auto 20 minuten rijden naar het zwembad. Eerst ginden groepen van 4 en 6 ( jongens en de meiden van tent 1) met de auto. Wachtende op de laatste mensen was er zachte (superzachte) muziek en voor de rest een paar (saaie) voetbalbladen. Toen de andere groep gearriveerd was konden we gaan omkleden. Iedereen (de scouts) gingen omkleden in aparte hokjes en moest zijn/haar spullen in de gezamelijke kleedkamer wegleggen. Heel sexy ging de hele groep het zwembad in. We waren gelijk weg van de draaikolk en de lichtjes waterglijbaan. Ergens in 2/3 van de tijd krgen met patat met mayo,ketchup of mosterd en we hadden ook nog de keuze of we frikandel of kroket wilde. Er was ook nog slushpuppy. Oranje , rood of blauwe. Wannneer je geen slushpuppy lustte, mocht je ook fristi, cola, sinas, casis, chocomel en 7-up. 1/3 van de overige tijd hebben de jongens, Jetske, Iris, Christina en Inge in het bubbelbad gezeten. Even later kwam de rest erbij en we hebben daar dan ook een super sexy en super gave en leuke foto gemaakt =)

De terugreis moeten we met de groepen van 4 & 5 ( de jongens en de meiden van tent 4) de auto’s in. De meiden van tent 1 mochten wachten in de droge en warme ruimte van het zwembad.

Terug aangekokmen bedachten ‘de oudste’ alvast iets voor de kampdoop. ‘De jongste’ moesten maar iets voor zichzelf gaan doen en Inge schtreef weer in dit logboekje.

Het eten van die avond was groente- en/of tomatensoep. Natuurlijk ook met brood, het regende nog steeds heel hard en daarom mochten we van de huismeester in het huisje de wedstrijd tussen Nederland – Argentinië zien. Deze wedstrijd is helaas verloren door penalty’s voor Argentinë 4-2.

Sommige met een natte slaapzak en wandelschoenen mochten ze laten drogen. Voor de wedstrijd deden we nog een potje weerwolven van Wakkerdam met Cupido en de jager als nieuwe spelers. Na de wedstrijd konden we gaan slapen.

Weerbericht

Continu regen

Nu al 2 dagen achter elkaar. Momenteel (19:40 uur) is het heel even droog. Iedereen is die stortbui helemaal zat.

“ZON: WE NEED YOU!!!”

Laat maar komen die zon! Maar gelukkig, we kunnen nog net niet zwemmen op het terrein....

 

MIER ALERT !!!

 

Omdat het nu al twee dagen non-stop regent, lijkt het alsof alle mieren zijn weggespoeld. Fijn, natuurlijk. Geen mieren. Maarja, wat wil je liever? Mieren of regen??

Ik denk toch eerder die mieren hoor......