Welkom bij scouting de meridiaan, almere

beverguide Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren.

Scouting is een tijdsverdrijf dat geheel door vrijwillgers wordt gedreven.

PoNaHi 2014

Poolnacht Hike was een groot suc-6, ondanks het slechte weer, vliegende tenten, hebben scouts-1 van de meridiaan toch maar even de eerste prijs naar Almere-Buiten mee genomen!

PoNaHi 2014 Winnaars Almere

Boerenkooltocht 2014

Beste ouders/verzorgers

Als start van het nieuwe jaar is er weer een BOERENKOOLTOCHT!! En wel op 11 januari 2013!!
Samen met al onze vrijwilligers, bevers, welpen, scouts, explorers, Roverscouts, pivo’s en bestuur en natuurlijk ook met u willen we graag het nieuwe jaar op een ludieke manier starten.

Op zaterdag 11 januari 2013 bieden wij u een Boerenkool-maaltijd aan. U heeft de keuze uit hutspot of boerenkool met worst natuurlijk. Broertjes, zusjes opa’s en oma’s mogen vanzelfsprekend ook mee.

Kerst 2013

KerstklokUitnodiging Kerst 2013

Beste ouders/verzorgers,
Elk jaar viert Scouting De Meridiaan een bijzonder feest: het kerstfeest! Hierbij nodigen wij u uit aanwezig te zijn bij dit feest.
Ons programma ziet er als volgt uit:

10.00-12.00: Opkomsten speltakken ochtend groepen, kerstmarkt met diverse workshops
12.00-13.00: Gezamenlijke kerstviering met Vredeslicht
13.00- 15.30; opkomsten middag groepen ( welpen 2 tot 15:00 uur)  Kerstmarkt met diverse workshops

Halloween 2013, het verslag.....

Het hele jaar werd er al naar uit gekeken, wat gaat er gebeuren met Halloween 2013, De uitnodigingen zagen er a veelbelovend uit, en de spanning was weer te snijden.

Er was weer groots uitgepakt, zo groot dat zelfs een vrachtwagen nodig wat om de spullen naar het terrein te vervoeren. Met de tele-tijd machine, werd je naar de middeleeuwen getransporteerd waarna je onder andere kon genieten van beulen, kippenboutjes, en grafdelvers.

Na een verschrikkelijke tocht door de bossen, werd je ontvangen voor een vriendelijke vogelverschrikker welke vaak toch niet iets te schrikkerig was