Kampverslag scouts 2 zomerkamp 2015

Scouting Centrum Rotterdam 4 t/m 11 juli 2015

 

Zaterdag 4 juli – geschreven door Peter
Na het uitzwaaien van Explo 2 vrijdagavond laat meteen maar weer vroeg opstaan, want er moet ingepakt worden. Zo gezegd, zo gedaan. Precies op tijd aangekomen bij het kampterrein. En wat was het een mooi kampterrein! Bomen, schaduw en (groen) water allemaal direct om ons heen.
Meteen maar beginnen met het maken van nóg meer schaduw onder ons gloednieuwe activiteitendak. Het was tenslotte 30 graden.
Een uur of twee later kwamen de eerste scouts aan, en vlak daarna waren ze er ineens bijna allemaal. De patrouilletenten en de keukentent ging overeind, en voor je het weet was ons kamp opgebouwd.
Het werd tijd om met z'n allen onder ons nieuwe activiteitendak te gaan zitten en de t-shirts uit te delen. Voor de een veel te groot, en voor de ander precies goed. Gelukkig voor niemand te klein.
Hierna werd het rode draadspel uitgelegd. Het was een soort Levend Levensweg. Je was als patrouille (of leidingteam) een familie en moest samen opdrachten doen om punten te verdienen. Iedereen had een functie (van moeder tot voorwerp) en een beroep (van arts tot werkeloze).Hiermee had je in sommige onderdelen een voordeel, en in andere onderdelen en nadeel.
Elke familie heeft natuurlijk ook een eigen huis. Deze werden allemaal versierd in elk een eigen thema. De een nog mooier en origineler dan de ander.
Het eten van vandaag was wraps met kip. Heel erg lekker, alhoewel het voor sommigen een kunst blijft om die dingen zo op te vouwen dat ze niet uit elkaar vallen tijdens het eten. Altijd leuk om naar te kijken...

Zondag 5 juli – geschreven door Bryan en Jasper
We moesten om 8 uur naar de vlaggenmast met het kamp t-shirt aan voor de opening. Daarna gingen we ontbijten lekker met een eitje. Toe we klaar waren met het ontbijt en de afwas moesten we Wilbert volgen naar het boogschietterrein. We kregen ieder 3 pijlen en gingen schieten voor de punten voor de families. Daarna gingen een paar naar de Tour de France en de rest die niet wilden die bleven op het kampterrein. Er werden voor de Tour allemaal reclamespulletjes gegooid. Toen de Tour was afgelopen gingen we met de hele groep weer terug. Toen begon het keihard te regenen en zaten we met zijn allen onder het zeil. Uiteindelijk was het droog. Toen gingen we koken. We kozen uiteindelijk voor …. ja pannenkoeken. Super lekker natuurlijk (zoals altijd). Afwassen  en daarna nog maar effen uitbuiken. Toen moesten we naar de banken en daar lag een spel klaar en dat ging onze karakters in de families bepalen en dat was best leuk. Daarna gingen we volleyballen en dat was ook erg leuk. Tenslotte lekkere warme chocolademelk en hupsakee naar bed.

Aanvulling geschreven door Ellen
Nina, Mellany, Michelle, Femke en Bas (Fi) besloten om niet naar de Tour de France te gaan kijken Ze hadden hier een goede reden voor .. zij wilden zich storten op de survivalbaan “Moi gekloi”. En dat viel nog niet mee .. plons, plons, plons plons!!! Bas, Mellany, Femke en Michelle verdwenen de plomp in. Dit heeft een heleboel leuk foto’s opgeleverd J. Maar dan Nina .. wauw zij heeft het voor elkaar gekregen om de hele baan af te leggen zonder erin te vallen!!!

Maandag 6 juli – geschreven door Laura en Elianne
Ja, ja de ochtend begint goed! We mochten “uitslapen”, daarna openen met de familiewet van de Flintstones (Laura) en de Avatars (Teresa) en na het openen natuurlijk een ontbijtje. “Niet je lupa vergeten” dus ook nog een lupa maken en daarna hup! Op de fiets. Nog even kijken of iedereen een lange broek en stevige schoenen aan heeft – die eigenwijze kinderen -. Na een halfuurtje fietsen zijn we dan bij een klimpark … yeaaah! Even lunchen en daar gaan we dan in onze charmante broekjes het klimpark in. Na een paar uur klimmen zijn de scouts uitgeput en gaan we lekker hamburgers maken. Ineens moeten we kleren aan de nat mogen worden en ja hoor we moeten de burg over naar het nachtspel. Eerst gingen we proberen de bal zo lang mogelijk op de houden. Voor het tweede spel moesten we patrouilles weg “bowlen” en daarna weer terug over de brug. Toen gingen we het “frustratiespel” doen en na een lange dag gingen we heerlijk naar ons bedje toe waar we weer heerlijk lang van mochten genieten.

Dinsdag 7 juli – geschreven door Nina en Mellany
Vandaag werden we wakker gemaakt; 10 minuten voor het verzamelen. We moesten ons eten halen, daarna moesten we 5 voor 9 verzamelen om te openen. Toen we klaar waren met openen gingen we fietsend naar de pond. Het ging harder dan we dachten. Toen we aan kwamen bij het land weer moesten we lopen naar een museum (Maritiem Museum). Het museum gaat over verschillende schepen. We kregen bij de ingang opdrachten/speurtocht. We gingen in het museum allemaal in groepjes lopen. Uiteindelijk gingen we met z’n allen eten. Toen kwam er een vreemde man. Alleen de leiding kent hem. We kregen een ijsje van hem. Toen gingen we verder met het bekijken van het museum. We kregen van de leiding te horen dat we zelf eten mochten halen in de stad. Nina en Mellany zijn opgelicht bij de Albert Heijn. Ze kregen te weinig terug en er was bij Mellany in een bonnetje nog een fout gemaakt. Daarna gingen we weer terug naar het kampterrein. Doen moesten we koken en afwassen. Daarna hadden we vrije tijd. We hadden veel vrije tijd tot het donker ging worden en we gingen rond het kampvuur zitten met z’n allen. We gingen gezellig praten. Uiteindelijk gingen de mensen die echt moe waren naar bed en de anderen bleven zitten en gingen we een spelletje spelen. Uiteindelijk gingen die ook naar bed. Toen kwam de volgende dag en wordt door een ander geschreven ………… EINDE!

Woensdag 8 juli – geschreven door Jeroen en Chris
We werden wakker gemaakt door Wilbert die zie dat we nog maar 10 minuten hebben. We kregen te horen dat de keuken en de tenten opgeruimd moesten worden en dat we kleding en slaapspullen moeten pakken. Eerst werd er gezegd dat we 20 km moesten fietsen, maar dit bleek maar 17,5 km en we moesten dit binnen 2 uur doen. Maar zoals normaal deden we er iets langer over. Onderweg waren er 2 groepen samen gevoegd en kreeg iemand in de grote groep een astma-aanval na 3 uur gefietst te hebbben. We kwamen bij Ellen’s kasteel (huis). Heel veel mensen waren verbaasd dat Ellen van ongeveer Rotterdam naar Almere reist voor alleen scouting. Dit doet ze, omdat Ellen van ons houdt. Er was iemand in de groep niet lekker geworden en naar de huisarts moest, terwijl wij lekker aan de tafelpatat zaten. Na heerlijk gegeten te hebben we onze slaapspullen neergelegd in de achterhof van Ellen (achtertuin). Nadat we dat allemaal gedaan hadden, hebben we nog een leuke film genaamd Maleficent gekeken, terwijl de regen op de partytent viel. In de film was een prinses die Jasper wel zag zitten alleen het bleek dat ze een prins op het witte paard kreeg dus Jasper zat te balen. Na het balen van Jasper moesten we maar gaan slapen. Dat was eerst niet de bedoeling, maar dat hebben we uiteindelijk toch maar gedaan!

Donderdag 9 juli – geschreven door Michelle Tr. en Emma
We werden wakker in de achtertuin van Ellen in een partytent. We kleden ons aan en ruimden onze bedden slaapzakken op. Later gingen we ontbijten. We kregen eten en drinken mee en gingen fietsen … 18 km!!! Onderweg zongen we liedjes. Toen we terug waren ruimden we onze bedden weer op in de tenten en kleden ons om en gingen vlotten bouwen! Even later gingen we varen en team Avatar (Elianne, Fabiënne, Teressa, Iris, Femke en Emma) liep voorop. Van team Flintstone viel Laura in het water J en hun vlot viel uit elkaar. Uiteindelijk hadden de jongens (team Van der Scout) gewonnen.
Daarna ging iedereen douchen en gingen we Nasi eten, gemaakt door de leiding. Daarna gingen de scouts afwassen en gingen sommige mensen bezig met de bonte avond. Later op de avond gingen we gezellig bij het kampvuur liedjes zingen (sommige iets meer dan andere). En het spel “black magic” spelen. Na het spel werden we naar bed gestuurd. Weltrusten!!!

Vrijdag 10 juli – geschreven door Sem

VOLGT NOG .. hoop ik

Aanvulling geschreven door Ellen
Zonder dat de scouts ervan afwisten is er met een groep uit Haarlem een plan bekokstooft. Om 2.00 uur zullen onze scouts met een heleboel lawaai de Purmerendse scouts uit hun bed trommelen om daarna hetzelfde te doen bij de Duitse buren met aansluitend een gezamenlijk kampvuur. Wat een feest en een mooie afsluiter op de laatste avond van onze zomerkamp. 

Zaterdag 11 juli – geschreven door Ellen
Trrrrrrrring, trrrrrrrrrrrring, trrrrrrrrrrring … opstaan!!! En dat is, omdat we pas tegen vieren in ons bed lagen, best wel een opgave. Maar helaas de laatste dag van ons kamp is alweer aangebroken. Wat gaat zo’n week toch altijd vlug voorbij. Gelukkig hebben we de keukens en tenten van de scouts gisteren al opgeruimd en moeten we alleen nog maar ons activiteitendag en staftent afbreken,  opruimen en inpakken in de auto’s en aanhangers. Nou ja alleen maar.  Nadat ook de scouts zijn gewekt gaat iedereen aan de slag. De voorbereiding van het ontbijt door van onze laatste broden heerlijke tosti’s van te maken wordt met veel plezier door een aantal scouts op zich genomen. Natuurlijk is onze tostiemeester (Arthur) hier heel erg blij mee .. het zijn toch zeker 50 tosti’s die gesmeerd en belegd moeten worden. Nou ze smaken weer fantastisch en gaan er dan ook als zoete koek in bij iedereen!
En ja hoor net als vorig jaar .. hieperdepiep hoera Emma is jarig. Natuurlijk laten we dit niet zomaar voorbij gaan en zetten we haar met z’n allen nog even lekker in het zonnetje met natuurlijk een toepasselijk lied en een cadeautje. Ook een ijsje ontbreekt niet.
Net als ieder jaar is deze week weer veel te snel voorbij gegaan. Een topkamp op een mooie locatie met een hele leuke en gezellig groep scouts met veel lol en plezier. Wat het maar vast weer zover. Waar zullen we volgend jaar naar toe gaan? De leiding heeft alweer een hoop mooie ideeën …. JBonte-avond lied leiding

Melodie: liefdeskapitein – K3

Refrein
Ga je mee, we gaan weer fijn op kamp kamp kamp
In een lekke tent is ’t een ramp ramp ramp
en de keuken zal nooit meer schoon zijn
bij ons familiefestijn

Geluk is een kamp hier in Rotterdam
waar je uren zonder munt douchen kan
Fab & Eli hebben ’t geprobeerd
maar door corvee snel afgeleerd

(refrein)

en na de tour liep Max met een extra petje op
bij Bryan gaat bord, mok, bestek kapot
en Vianne is de moedergans
en Femke is de grote kracht (oh la la!)

(refrein)

Emma wordt bang in ’t toiletgebouw
en Mellany wil de kampdoop heel erg gauw
en Iris en Teresa
hadden meldingsplicht

(refrein)

Bryan & Nina op de liefdesboot boot boot
ook Laura ging van ’t vlot in de sloot sloot sloot
Jeroen z’n pijl gaat door ’t net
en Bas had een nat bed

(refrein)

Chris zit weer eens aan z’n stompje haar
Bas vindt het roeien echt niet zwaar
Jasper wil magie spelen
en Michelle is alles kwijt

(refrein)

Peter toont corvee ontwijkend gedrag
en Ellen bepaalt wat op Facebook mag
en Collin roep weer: Joehoe
terwijl Arthur het eten bereidt

(refrein)

Ga je mee Sem die maakt weer een mooi vuur vuur vuur
en Maaike is zwanger ’t is een avontuur tuur tuur
en Wilbert gooit weer mensen nat
en Lana is laat en had ’t al gehad

(refrein)
(refrein)