Kerstviering 2012

Kerst bij de Meridiaan

Het was een prachtige dag. Het zonnetje scheen, nou ja, meestal dan.
Schalen en manden vol lekkers kwamen binnen. Kinderen en hun ouders hebben er weer goed gekokkereld.
Overal was er vrolijkheid.  In de speltakken werd kerst gevierd.
Traditioneel met een kerstontbijt, of een buffet met warme en koude hapjes. Scouts I zagen een heuse kerstfilm en Scouts II kookten samen een heerlijk kerstdiner voor hun ouders.
Zie foto's.

Tussen 12.00 en 13.00 uur zaten we rond het kampvuur. Zo'n 140 kinderen, broertjes, zusjes, ouders en opa's en oma's en natuurlijk onze leiding kregen een gevarieerd programma voor gezet.
De Junglehorde vormde een echt koor: zij zongen vele kerstliedjes, die het publiek uit volle borst mee zong. Op deze manier haalden de welpen II geld op voor het WNF.
Onder het eerste liedje werd het kampvuur aangestoken.
Yolene en haar eplo's samen een verhaal voor. Dat ging over een klein kerstklokje dat niet mee mocht doen. Uiteindelijk kreeg ze toch een plekje bij een vrouwtje in het kleinste huisje!
Na weer gezongen te hebben was er weer een verhaaltje, maar nu had iedereen in het publiek een rol! Werd je figuur genoemd, dan maakte je een bepaald gebaar en zei er iets bij. Bijv. als er kerstman werd gezegd, riep je 'Oh, oh, oooh', of als je een arreslee op je kaartje had staan en het werd genoemd, sloeg je met de teugels en riep je: 'hup Rudolf hup'! Dat was heel erg leuk! Veel gelachen.
En na de afsluiting waarbij iedereen elkaar vasthield en elkaar 'Prettige kerstvakantie' zongen we nog een laatste lied:

Op de kerstmarkt was het gezellig. Alhoewel het drukker had mogen zijn, stonden groepjes mensen met elkaar te praten. Vooral rond de vuurkorven, want het was wat koud geworden. Maar ook aan de tafeltjes en stoeltjes zaten wat mensen lekker een kopje koffie of thee te drinken.
De explorers hebben vele kerststukjes verkocht. In de gezellige kerstbar ging vele koppen erwtensoep en glazen gluhwijn over de toonbank. We hopen dat de explorers voldoende verdiend hebben om een deel van hun zomerkamp te bekostigen.

Al met al een geslaagde dag.

Zie ook foto's!!

Tags: