ZoKa2012 Scout2 Mook

Mook, 21 t/m 28 juli 2012 “Het laatste zomerkamp?”


Zaterdag 21 juli 2012
05.30 TRRRRRRRRRing …. eindelijk is het dan zover: ZOMERKAMP 2012 en dit had niet mooier kunnen beginnen: het zonnetje schijnt, geen regen in velden of wegen te bekennen en het mooiste van alles Maaike heeft verteld dat ze gaat trouwen!!!!

Bij het clubhuis het opladen van alle spullen en fietsen die meegaan. Gelukkig kan alles mee en is er ook nog voor iedereen een plaatsje te vinden in de auto. De eerste dag wordt besteed aan het opbouwen van het kamp. Alle tenten krijgen een door de scouts uitgezocht plek, de bedjes kunnen worden gespreid en de keuken gepionierd. Vooral de keuken van Madelon, Talia, Mariël, Karina en Nina ziet er heel goed uit. De kamp-T-shirts worden uitgedeeld en de mening over de kleur is verdeeld. Het had toch zeker roze moeten zijn, vinden sommige leden van de groep!!, maar ja over smaak valt te twisten !.


Zondag 22 juli 2012
De volgende ochtend verzinnen alle patrouilles een stamnaam en wordt bepaald in welk land ze leven. De patrouille van Michelle, Fabiënne, Elianne, Sophie en Rosanna komt met een hele originele en hele leuke naam: Ben&Jerrys..blabla…en nog wat..… Gelukkig hebben ze, speciaal voor de leiding, ook een korte versie: Wij. Ook een passend amulet wordt gemaakt en deze zal ’s-middags bij het amulettenroofspel moeten worden verdedigd.. Verder wordt er door alle groepen in het bos een hut gemaakt waar de amulet in wordt bewaard. Na de lunch gaat het spel van start, strategieën worden uitgedacht en een beetje (nou ja beetje) vals spelen wordt niet uit de weg gegaan.

Vooral de hut van Laurens, Jeroen, Rutger, Chris en Matthieu levert veel vraagtekens op … waar is die amulet nu toch gebleven??? De hut van Gijs, Jan, Rik en Thomas wordt zwaar belegerd. Ook het amulet van de leiding is niet te vinden. Uiteindelijk worden alle amuletten op één na gestolen en is het spel afgelopen. Hongerig, maar voldaan wordt er gestart met het maken van de avondmaaltijd … Pannenkoeken.

Aan het begin van de avond nog een spelletje pokkepok bal, dit is een bekende olympische balsport bij de maya's

Als de avond gekomen is, wordt er besloten om de groep 1800 meter van het kampterrein te droppen. Helaas, nadat de groep 2.5 uur rondgezworven heeft door de bossen, worden ze op 15 min lopen van het terrein opgehaald... ze waren er bijna... maar net niet helemaal.....

Maandag 23 juli 2012
Een heerlijke fietstocht gemaakt die eindigde bij ’t Golfhuisje in Plasmolen. Natuurlijk weer met de nodig problemen, einde weg blijkt weer het einde van de wereld, en moeten we de meiden weer 2 dorpen verderop gaan zoeken. Eigenlijk begint dat normaal te worden :-). Maar iedereen heeft genoten van de stukken berg af. Na een spelletje midgetgolf en een slush puppy toe, zijn de scouts moe, maar voldaan weer naar het kampterrein gefietst en kan er worden begonnen met de avondmaaltijd. Heerlijk zelfgemaakte tomatensoep met stokbrood. Helaas snijdt Chris hierbij in zijn vinger, maar gelukkig is er een goedgevulde verbanddoos aanwezig. 

Inmiddels hadden we bezoek gekregen van Pien en ook zij bleef gezellig bij ons eten … nou ja gezellig. Dat is dus nog maar de vraag als er een leuke grap met je wordt uitgehaald. Aan Pien werd verteld dat de “oudjes” van de groep hadden besloten om na dit kamp het stokje over te dragen aan Maaike, Maarten, Katinka en Peter. We hadden er natuurlijk heel erg veel spijt van dat we dit nog niet eerder hadden verteld en vonden dat ook heel erg vervelend, maar ja dat kan gebeuren. Ook de ouders hadden we nog niet ingelicht en we vroegen haar om raad hoe we dit nu het beste zouden kunnen aanpakken. Het moet gezegd dat Pien er eerst helemaal niets van geloofde. Toen toch wel ging twijfelen en uiteindelijk helemaal geloofde dat het inderdaad echt waar was. Na een klein uurtje hebben we haar uit haar lijden verlost en verteld dat het nonsens is. Nu maar hopen dat Pien volgend jaar nog steeds op bezoek durft te komen.

Na een kampvuur, iedereen naar bed...

Dinsdag 24 juli 2012
Na het hijsen van de vlag en het offeren van een van de scouts om de Maya goden goed te stemmen (er was nog soep over van gisteren), moesten we de scouts helaas informeren dat door het ontbreken van wind het geplande zeil-uitje van deze dag niet door kon gaan. Heel erg jammer, maar het was gewoon niet anders. We zijn op de fiets gestapt en zijn lekker gaan zwemmen met z’n allen. Een heerlijk relaxte dag aan het water. Iedereen heeft ervan genoten. En iedereen heeft een mooie kleur gekregen, gelijk het kamp-T-shirt, eindelijk was rood wel favoriet

Woensdag 25 juli 2012
Wat is het weer warm … ’s-ochtend' s druipend van het zweet toch met z’n allen de fiets gepakt en naar een markt in Arnhem gefietst. Na wat te hebben gedronken, mochten de scouts per patrouille zelf inkopen doen en bepalen wat er deze avond gegeten ging worden. Het vooruitzicht van een museumbezoek in deze hitte werd door niemand met gejuich begroet en middels een stemming geskipt. Na de verbanddoos bij de apotheek te hebben aangevuld, is de terugtocht aanvaard. Op het kampterrein aangekomen, is begonnen met de bouw van een eigen zwembad, maar wat gaat daar veel water in!!! Helaas is niet gelukt om het zwembad helemaal te vullen, maar we zijn wel weer lekker bezig geweest.

S 'avonds ging iedereen naar bed, om na 30 minuten wakker te worden gemaakt voor een nachtspel.. op jacht naar de geesten. nadat dit spel was afgelopen, kon helaas door gebrek aan dassen de nachtelijke tocht niet worden voortgezet :-).

Donderdag 26 juli 2012 
Heerlijk uitgeslapen. Rond 10.30 uur !!!!! kwamen de eerste scouts hun bed uit. Het ontbijt is dan ook maar overgeslagen. Er is een door de leiding verzorgde brunch van gemaakt. Heerlijke tosti’s en eieren met/zonder spek en/of kaas. Dat ging er wel in.

Door het uitgelopen programma was het fietsen naar de start van het vlotten bouwen niet meer haalbaar en zijn de auto’s van de leiding ingezet. Na een aantal keer heen en weer rijden waren we dan toch nog op tijd ter plaatse. Erg vlot ging het bouwen van het vlot niet. Wederom zo warm. Vele liters vocht en gemopper verder konden de vlotten in het water gelaten worden om de tocht te beginnen. Een door Karina, Sophie en Rosanna bestuurde kano begeleidde de 3 vlotten. Het kon niet uitblijven dat 2 vlotten in een watergevecht verstrikt raakten. Vooral Wilbert heeft hierbij zijn ware aard laten zien … het losmaken van de tonnen blijkt een goede strategie om de tegenstander uit te schakelen. Echter Matthieu, Talia en Madelon lieten dit niet op zich zitten en hebben al rennend door een weiland vol koeien geprobeerd de tegenstander uit te schakelen. Tevergeefs het vlot was gewoon te snel. Stelletje mazzelaars.

Tijdens de verdere tocht hebben we van veel natuurschoon genoten. Laurens meende zelfs te zien dat de koeien geschoren waren aangezien ze geen vlekken meer hadden. Maar oh wat een schrik Elianne was vergeten dat er vissen in het water zwemmen en die zijn toch wel heel erg eng. Het vele wier, mos en ander groen spul was voor Ellen geen onverdeeld genoegen. Vooral niet toen Laurens, Madelon, Elianne, Rutger, Talia, Arthur, Matthieu en Laurens haar hiermee gingen bekogelen. Kunnen ze wel met z’n allen tegen één.

Rond 20.00 uur was iedereen bij het eindpunt aangekomen, maar wat een schrik … de leiding had geen tijd gehad om boodschappen voor het avondeten te doen. Ja, ook zij hebben deze ochtend uitgeslapen!!! Gelukkig was de chinees niet ver weg en we hebben heerlijk gesmikkeld van de mini loempia’s, sate’s, bami, nasi, Foe Yong Hai en Babi Pangang.

Op deze avond was ook de bonte avond. Iedereen had weer een leuk stukje en het werd aan elkaar gepraat door Karina en Talia. Heel geslaagd en heel origineel zou ik zeggen... Euro tosti... en ...

Vrijdag 27 juli 2012
Helaas het kamp moet alweer afgebroken worden. Wegens de slechte weersvooruitzichten worden alle tenten en keukens opgeruimd en zal er vannacht worden geslapen in door Wilbert en Maarten met zeilen geconstrueerde onderkomens. En nu maar hopen dat we droog blijven.

In de middag gingen we nog discus golven.. of zoiets...een grappig spel om een discus in een mand te gooien met hindernissen.

Om 23.15 uur alle scouts naar bed gestuurd. De volgende ochtend moeten we vroeg op en de regen is in aantocht. We, ja ook de leiding, liggen er nog niet in of de hemel breekt open. Wat een regen en wat een herrie geeft dit op het zeil. De scouts deden mee aan de nationale zeiltjes test, hoeveel water kan een zeiltje verdragen.... De meest scouts gelukkig zo moe dat ze gelijk in slaap zijn gevallen. De enkeling die nog wakker is of wordt, wordt getrakteerd op onweer, bliksem en heel, heel veel regen. Maarten heeft in deze nacht vele uren besteed aan het bestuderen van buienradar. Gelukkig heeft iedereen de nacht goed doorstaan. Al met al best een spannend avontuur met in ieder geval voor de wakende leiding weinig slaap.

Zaterdag 28 juli 2012
Voor en na het door de leiding gemaakte ontbijt het opruimen van de laatste rommel. Iedereen is moe, maar gelukkig zijn er vele ouders die een handje bijsteken. Dat kunnen we goed gebruiken en zijn hier dan ook erg blij mee. Gelukkig past ook nu alles weer in de aanhangwagens, auto’s en met spoed ingevlogen bussen. Bij het clubhuis aangekomen, worden alle natte spullen uitgehangen en opgeruimd en kan iedereen naar huis …. wat hebben we verlangd naar die heerlijke lekkere lange warme douche, onze eigen toilet en niet te vergeten ons eigen bed. Welterusten en op naar het zomerkamp van  2013!!!