Nieuws

Overzicht van alle nieuws artikelen

Scouting De Meridiaan zoekt talent!

Op zaterdag 25 mei organiseert Scouting De Meridiaan tussen 10 en 15 uur een vossenjacht in het winkelcentrum van Almere-Buiten voor al haar jeugdleden.

Hebben je paps en mams een uurtje over? Scouting De Meridiaan is altijd op zoek naar talent! We kunnen nog wel een vos gebruiken! Of een explorerbegeleiding, of een welpenleiding, of een bestuurslid, of klusjesman/vrouw, of kookstaf, of regelpief, of bruggenbouwer, of netwerker, of trainer, of waar je jouw talent ook maar wilt inzetten. Meer informatie bij de informatiestand t.o. Van Haren en ICI PARIS tijdens de vossenjacht op 25 mei of via werving@scoutingdemeridiaan.nl

 

zoekt talent

Installatie Maaike en Patrick

Afgelopen zaterdag hebben we twee leden van Scouting de Meridiaan geïnstalleerd. Maaike is bestuurslid bij de vereniging. Patrick is penningmeester van onze vereniging en bestuurslid. Omdat ze allebei onlangs de stap van actieve ouder naar bestuurslid namen, hebben we naar een mooie gelegenheid gezocht voor de installatie. Die vonden we tijdens de nieuwjaarsborrel voor alle kaderladen na afloop van de geslaagde boerenkooltocht.

In een korte ceremonie spraken Maaike en Patrick de officiële belofte uit. Bij de ceremonie hadden 9 kaderleden een kleine rol en waren zoveel mogelijk kaderleden aanwezig. Debbie en Gerben, die deze nieuwe ceremonie hadden uitgedacht, hadden er zoveel mogelijk mensen bij betrokken om er echt een groepsactiviteit van te maken.

Toen de beide bestuursleden tijdens de ceremonie in het zonnetje werden gezet, werd nog weer eens benadrukt hoe geweldig de groep het vindt dat mensen belangeloos hun vrije tijd, kennis en ervaring inzetten voor de vereniging.

Vacature groepsbegeleider en secretaris

Momenteel zijn er twee vacatures in het verenigingsbestuur!

-Groepsbegeleider

-Secretaris

Meer informatie over de vacatures kunt u vinden op onze vacature pagina: http://www.scoutingdemeridiaan.nl/cms/content/vacatures

Bronzen waarderingsteken voor Alex de Vries!

Onze vrijwilliger Alex de Vries heeft op zaterdag 2 april het bronzen Waarderingsteken van Scouting Nederland ontvangen.

Als betrokken ouder is Alex bij onze vereniging binnen gekomen. In 2003 heeft hij het penningmeesterschap van de stichting op zich genomen.  Hij was zeer betrokken bij de vereniging, zorgde  dat de financiën op orde waren en vond altijd een weg om de contributie voor onze leden zo laag mogelijk te houden. In deze periode is Alex begonnen met reserves op te bouwen zodat het voortbestaan van de Meridiaan niet in gevaar kwam.

In 2008 nam Alex tevens de taak van verenigingspenningmeester op zich. Met dezelfde passie voerde hij deze taak uit.

Vanaf 2014 heeft Alex het stokje van penningmeester overgedragen en is hij voorzitter van de stichting geworden.

Naast het penningmeesterschap en voorzitterschap is Alex ook heel belangrijk voor onze kaderleden en jeugdleden.


Sinds 2005  zorgt Alex voor een mooi Sinterklaas feest. Ieder jaar zorgt hij ervoor dat er blije kindersnoetjes zijn.

Ook voor de kaderleden was Alex actief: Het verzorgen van de nieuwjaarsborrel, leiding barbecue, boerenkooltocht, leidingweekend, groepsweekend,  maar hij nam ook fanatiek deel aan diverse activiteiten. Kortom bij alle groepsactiviteiten is Alex aanwezig en neemt hij een belangrijke organisatorische en uitvoerende rol op zich.

Alex is ook een verbinder in de groep. Als er problemen zijn, kan je altijd bij Alex terecht. Hij heeft menig brandje geblust, maar heeft ook kordaat gehandeld als iemand met grote problemen bij hem kwam.  Alex is heel sociaal begaan, hij vraagt altijd oprecht hoe het met je gaat. Alex wordt daarom dan ook op handen gedragen binnen onze vereniging.

Alex heeft het Bronzen waarderingsteken meer dan verdiend! Gefeliciteerd!

Pagina's