Kampverslag 2012 Olympische spelen Welpen2

Zaterdag 21 juli
Zo! een dagje zonder welpen om ons voor te bereiden om een weekje zomerkamp.
Spullen pakken, clubhuis inrichten, boodschappen en daarna lekker even uit eten met zijn alle!

 

Zondag 22 juli
De welpen komen aan! Na dat ze allemaal het kampterrein aan hun ouders hebben laten zien en hun bedden hebben geïnstalleerd zwaaien we de ouders uit. Dan lekker lunchen en na de lunch de KAMPDOOP! Dat was spannend en vies.. geblinddoekt samen met je blote voeten een parcours afleggen, en als je dan ook nog als allerlaatste wil zoals Bas en Guido, dan krijg je er nog wat extra's bij..... 'S avonds bij het openen van de olympische spelen kwamen we er achter dat de landen Frankrijk, Suriname en Amerika geen vlag bij zich hadden, paniek, dus snel met elkaar een mooie kamp vlag gemaakt. Toen dat allemaal klaar was het olympische vuur ontstoken, en toen lekker naar bed.

De wissel

Maandag 23 juli
Vroeg uit de veren en lunch pakketjes maken,want we gaan op de fiets naar Dierenpark de Wissel in Epe! Helaas begreep niet iederéén het concept compleet uniform, waardoor een paar kinderen eerst nog even moetsen luisteren naar wat dat ook alweer betekend. Gelukkig hebben we daarna een heerlijke dag gehad met het naar de kleine dieren kijken en lekker spelen in de speeltuin.

 

Dinsdag 24 juli
OH NÉÉÉ! Tijdens ons uitje naar de Wissel zijn de olympische ringen van de vlag gestolen...
Tijd voor de olympische spelen speuren. Elk land is met een kompas en een route op stap gegaan en wie het eerste terug was heeft een deze ronde gewonnen. Suriname kwam als 1e over de finish, met Frankrijk als goede 2e! Als alle ringen weer op de vlag zitten kunnen we verder met ons programma, namelijk de olympische spelen vlaggen roof!

Bij dit dynamische onderdeel is Frankrijk 1e en Suriname 2e en Amerika stond op een mooie 3e plaats. Gelukkig is het vandaag Frankrijk dag en is Amerika met de overheerlijke franse crêpe die voor het avondeten hebben de nederlaag snel vergeten! Vlak voor het Avond eten komen Raksha en Pien nog even gezellig bij ons langs en hebben een aantal welpen ze gewezen waar er bosbessen te vinden waren en ze welpjes in een vossen hol laten zien.

 

Woensdag 25 juli
Wat hebben we toch een mazzel met het weer deze week! Dus we gaan ook maar eens lekker zwemmen. Op de fiets naar het Heerderstrand en daar heerlijk genieten van de zon, het water, maar vooral ook het zand! Op het leuke vlot wat daar ligt worden Louise, Sem, Brian en Bas door een 2 lieve moeders heen en weer gejonast. Op de terugweg even langs de schaapskooi voor een overheerlijk ijsje, en het is maar goed dat het Suriname dag was, want de Roti werd laat geserveerd!! Tot ons verbazing vonden alle welpen de Roti heerlijk! Omdat het al zo laat was, besloot Kala de afwas voor de welpen toen, en dat werd beloont met VALS SPELEN!! Alle welpen in een lange rij en een beloofte het nooit meer te doen (ahum) verder, zijn ze weer het bos ingehuppelt om te smokkelen.

Donderdag 26 juli
Nu het kamp over de helft heen is begint het bij de welpen te kriebelen voor de Bonte avond, dussss gebruiken we de ochtend om eens flink te oefenen! Als na de lunch iedereen toch minstens zijn act meer dan 3 keer heeft geoefend gaan we weer verder met de olympische spelen.
Olympisch Hutten bouwen, dat beloofde wat, en inderdaad ze waren geweldig! Hoewel de hut van Suriname een beetje luchtig was, stak de hut van Amerika er met kop en schouders boven uit en heeft daarmee ook een verdiende 1e plaats behaald.
Na deze wedstrijd zijn we op de fiets gesprongen naar het centrum, want elk land moest zijn eigen maaltje koken vanavond!

Toen iedereen uiteindelijk naar bed ging en de overvliegers hun bedje in wilden stappen, werden ze er weer uit gehaald. Verwarring alom, waarom? kregen ze straf? wat was er aan de hand???We worden gedropt zei Elisa, nee ze kregen straf hield Iris vol. Toen ze aangekleed waren hebben we ze uit hun leiden verlost en verteld dat ze inderdaad gedropt werden. Na 2,5, een kopstoot met een lantaarn paal van Iris, een wildplas ongelukje van Manon en Jasper en Elisa die midden in de nacht in een woonwijk met veel kabaal van een kabelbaan gingen verder, hebben we de overvliegers weer bij het begin punt van hun dropping opgehaald. Wat heel erg knap is want als je ooit terug wil naar het begin punt vind je het van ze levensdagen niet....

Vrijdag 27 juli
De laatste echte dag en de laatste kansen om je land naar een hogere plek te krijgen! De laatste olympische spelen zijn Seinen en Knopen... Er zijn heel wat spellen langs gekomen die middag van de levende knoop tot morse code herkennen, het was een mooie strijd, maar net toen we de uitslag bekend gingen maken was er paniek in de tent! HET OLYMPISCHE VUUR WAS UIT!!
Dat vroeg om 1 laatste wedstrijd... vuur maken, welk land maakt het mooiste vuur met zo min mogelijk lucifers? Het is alle landen gelukt een mooi vuur te maken, zodat we een heerlijk Amerikaanse BBQ konden houden met aansluitend de prijs uitreiking; de bronse plak voor Amerika, de zilveren plak voor Suriname en de gouden plak voor Frankrijk! Super trots waren wij!
Daarna natuurlijk als afsluiting de bonte avond!

 

Zaterdag 28 juli
Na een late avond, was het heel vroeg opstaan, want het was alweer de laatste dag, snik, snik...
Alle spullen werden weer ingepakt, de laatste troepjes opgeruimd. Toen de ouders kwamen en de vlaggen werden gestreken was er voor iedereen een mooie insigne! Na de laatste knuffels, allemaal moe maar voldaan naar huis!